specialized
 Home    Bedrijf    Contact    Product    Cultuur    Links    Verkoop    Media  
         Dahlia's ..... brengen de Zomer in uw Tuin 
Ga direct naar:

Dahlegria Serie

 
Dark Angel Dahlia

Gallery Dahlia

Happy Days Dahlia

Happy Single Dahlia

Karma Dahlia

Melody Dahlia

Stand Alone

Classic Dahlia (discontinued)

Website:
Coöperatieve
Dahliakwekers Gallery


Verkoop (postorder)
Ga naar de Webshop van:

Verberghe Bloembollen

Bij Verberghe is naast het assortiment van Verwer Dahlia's een uitgebreid aantal Dahliasoorten en andere bijzondere planten verkrijgbaar.
Hallo,
Welkom op onze Dahliasite.

De geschiedenis van de dahliacultuur in europa begint vroeg in de 19e eeuw.
Sindsdien zijn dahlia's door een groot publiek bekend en geliefd als een siergewas met met een veelheid aan mogelijkheden.

Welkom op de dahlia-site van Gebr. Verwer. Wij leggen ons toe op het vernieuwen van het assortiment en het vinden van nieuwe mogelijkheden en toepassingen van dahlia's.


     In Bloei © Verwer Dahlias

Onze tuin bloeit in augustus en september
en is dan vrij te bezoeken

     Pictures © Verwer

Op deze site laten we u daar graag iets van zien en vertellen we ook over dahlia's in het algemeen, geven cultuuradviezen en tips en laten heel veel foto's zien.


    
Pictures © Verwer
Verwer-Dahlia's is deelnemer aan:Dahliasector komt met eerste Holland Dahlia Event
4-7-2017
Een kleine vijftig bedrijven uit de dahliasector hebben het initiatief genomen om de dahlia in de spotlights te zetten. Van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 augustus wordt het eerste Holland Dahlia Event gehouden.

Het initiatief is afkomstig van Stichting Holland Dahlia Event, waarbij 48 kwekers, exporteurs en dienstverleners uit het dahliavak aangesloten zijn. De meeste van deze bedrijven zijn tijdens deze drie dagen toegankelijk voor belangstellenden uit het vak.

Kijkje achter de schermen
Met het eerste Holland Dahlia Event willen de initiatiefnemers de dahlia extra promoten. In augustus, als de dahlia in bloei staat, geven de bedrijven bezoekers uit binnen- en buitenland tegelijkertijd een kijkje achter de schermen. Er is daarbij ook aandacht voor verpakkingsmaterialen, productlijnen en de andere schakels in de keten.

Etalage voor de gehele teelt
“De eerste opzet van het Holland Dahlia Event is die van een etalage voor de gehele teelt in Nederland en zet Nederland duidelijk als dahlialand op de kaart”, zegt René Schrama, voorzitter van de organiserende stichting. “En het is natuurlijk mooi meegenomen als ons initiatief ook leidt tot verdere promotie voor de Dahlia.”

Deelnemende bedrijven

Van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 augustus zijn vele bedrijven geopend. Het Holland Dahlia Event valt grotendeels samen met de vakbeurs Plantarium in Boskoop. Daardoor zijn buitenlandse bezoekers in de gelegenheid om een bezoek aan beide evenementen te combineren. De namen van de deelnemende bedrijven en de openingstijden zijn te vinden op de website. februari 2017


Zo af en toe vind je als veredelaar een heel bijzondere Dahlia die zo apart is of bijzondere eigenschappen heeft dat hij eigenlijk niet zo maar in een van de betaande collecties past.
Daarom gaan we deze bijzondere dahlia'splaatsen onder de benoeming "Stand Alones".
De eerste die hier een plaatsje krijgt is

Dahlia 'Sincerity'


Sincerity © Verwer

Onze Dahlia 'Karma Choc"is verkozen tot
Mainau DahliaKönigin 2010 en opnieuw in 2011


        Karma Choc © Verwer
Update: 07 februari 2018      © text and photographs   Verwer Dahlia's bv Lisse, NL